Штит №149

Год / месяц: 2022/3

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 149

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 4 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Центри за извонредност во НАТО
На прва линија
Технологијата и тероризмот
Јубилеи
30-годишен јубилеј од формирањето на македонската одбрана и Армијата
70 години Организација на резервни офицери на Република Северна Македонија (1952–2022)
Обуки
Работилница за кризни комуникации
Вооружување
Европски борбен хеликоптер „EC 665 Tigar“
„Spike“ – систем на противтенковски водени ракети
Најдобрите 5 автомати на 20 век
Воени музеи
Дански воени музеи
Аеродневник
Со падобран над белиот мантил
Уметниците и војната
Алфред Теодор Џозеф Бастиен
Панорама на воената реалност
Филм „Командата“
Катлановска бања – една од најпознатите бањи во Северна Македонија

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar