Штит №146

Год / месяц: 2021/12

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 146

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 4 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Министерски состанок на регионалната иницијатива СЕДМ
КОВИД-19 како безбедносен предизвик
НАТО активности
Стратегија за вештачка интелигенција на НАТО
Мировни мисии
Под знамето на ОН На терен со иста цел
Воени музеи
Музеј на авијацијата и аеронаутиката во Мадрид
Вооружување
Снајперска пушка „HK G28E“
„PARS“ 8x8 – Турско оклопно возило на тркала од новата генерација
Воена едукација
Последици од употреба на осиромашен ураниум
Легендарни македонски пилоти
Бригаден генерал Звонко Стојановски, еден од првите воени пилоти и основоположници на современото македонско Воено воздухопловство
Незадолжително
Еден свет, илјада лица
Најбогатите и најсиромашните во светот
Уметниците и војната
Питер Бројгел Постариот – сликар на суровоста на времето во кое живеел

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar