Штит №145

Год / месяц: 2021/11

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 145

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 7 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Армијата во вонредна состојба предизвикана од КОВИД-19
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Процес на разоружување, демобилизација и реинтеграција
Едукација
Модерниот концепт за војна на Клаузевиц
Вооружување
„Messerschmitt Me 262”
Во музејот „11 Октомври“ во Прилеп
Раритетна збирка на оружје и муниција
Хеликоптер „AgustaWestland AW609“
Ураниум и употреба на осиромашен ураниум
Низ историјата
Развој на пешадијата и падот на коњаницата кај средновековните западноевропски армии
Легендарни македонски пилоти
Аки Ибраимовски – воен падобранец, инструктор, наставник по падобранство и спортски активист
Низ историјата
Турски воздухопловни музеи
Глобал
Ослободувањето на Велес
Уметниците и војната
Црногорскиот карст како креативна матрица

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar