Штит №144

Год / месяц: 2021/10

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 144

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 6 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Министерката за одбрана Радмила Шекеринска во работна посета на САД
НАТО активности
Искуствата на НАТО и препораки за употреба на вооружените сили на НАТО во поддршка на цивилните власти
Самитот на НАТО во Брисел
Ново поглавје во трансатлантското сојузништво
Глобал
Одговорност за климатските промени
Мировни мисии
Генерални секретари на ООН
Даг Хамарскјолд (Dag Hammarskjöld)
Легендарни македонски пилоти Иван Тасевски
На небо без граници
Вооружување
„Henschel Hs 129”
DARDO, италијанско борбено возило на пешадијата
Хеликоптер „PZL W-3 Sokół“
Низ историјата
Велес и Велешко во 1944 година
Глобал
Справување со стресот преку јакнење на еластичноста
Како да си ги „наполниме батериите“
Филм
„Повик за шпионажа“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar