Штит №143

Год / месяц: 2021/9

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 143

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Армискиот придонес во справувањето со пожарите
Употреба на Армијата во кризна и во вонредна состојба
Цивилно-воена соработка
Соработката со Армијата е на највисоко ниво и во добро и во зло
Глобал
20 години по 11 септември
Колку е силна „Aл Каеда“ во 2021 година?
НАТО активности
Команда за поддршка и логистика
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Примарни области во исполнувањето на мировните мисии
Вооружување
„De Havilland Mosquito”
Руски стелт ловец Су-75 ,,Шах мат”
Авион „Boeing P-8 Poseidon“
Воени музеи
Тенковскиот музеј во Дорсет
Незадолжително
Задоволство и радост на работното место
Филм
„Кинеска вдовица“
Адреналински мост кај село Кожле – несекојдневно доживување

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar