Штит №142

Год / месяц: 2021/08

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 142

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Центар за здружени воздушни сили
На прва линија
Трошоците во одбраната на Република Северна Македонија во периодот 2013 – 2020 година
Глобал
Тероризмот, конфликтите и градење на мирот
Од дневникот на мировникот
За честа на татковината
Дел од животот, посветен на aвганистанската прашина
Глобал
Нови безбедносни предизвици Когнитивна војна
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Партнерства во исполнувањето на мировните мисии
Вооружување
„Lockheed P – 38 Lightning“
Пиштол „Beretta Px4 Storm“
Авион „KAI T-50 Golden Eagle“
Воена едукација
Експлозија и експлозивни материи
Глобал
Северната дистрибуциска мрежа и Руската рута– Столб на снабдувањето на ИСАФ
Филм
„Скриен живот“
Црното Езеро – едно од најубавите скриени езера во Македонија

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar