Штит №141

Год / месяц: 2021/07

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 141

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Критична инфраструктура: ЕУ димензија, закон, стратегиски и институционален пристап
Глобал
Повлекување на САД од Aвганистан
НАТО активности
Образование и едукација на НАТО
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Иницијативата
„Акција за одржување на мирот“
Вежби
Балкански медицински наменски сили (БМНС)
Воени музеи
Музеи посветени на Денот „Д“ – втор дел
Вооружување
„Republic P – 47 Thunderbolt”
Француски тенк „Leclerc“
Авион „Alenia Aermacchi M-346 Master“
Низ воената историја
Развој на артилериското
вооружување
Легендарни македонски пилоти
„Аероплански утакмици“ Натпревари помеѓу најдобрите воени пилоти
Филм
„Шиндиси“ Тетовското Кале – Ретка убавина од минатото во Тетово

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar