Штит №140

Год / месяц: 2021/6

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 140

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Успешна реализација на вежбата „Одлучен удар 21“
НАТО активности
Тактички команди на здружените сили на НАТО – втор дел
Политиката на НАТО за достигнување на трошоци во одбраната од 2% од БДП
Глобал
Ескалација на верскиот екстремизам во Франција
Едукација
Социјалните медиуми и влијанието врз луѓето и безбедноста
Вежби
Итност од формирање на Национална спасителна служба
Вооружување
“Ilyushin Il – 2 Shturmovik”
„AAVP7 A1“ – амфибиски оклопен транспортер
Авион „AMX International“
„IC 380 CELL PHONE“ – идеален пиштол за прикриено носење
Глобал
Од спротивната страна на ѕидот – контролната точка „Чарли“ и премините на Берлинскиот ѕид
Како да се задржи квалитетен кадар во рамките на институцијата

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar