Штит №139

Год / месяц: 2021/5

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 139

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 7 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Тактички команди на здружените сили на НАТО
Влијанието на КОВИД-19 врз трошоците во одбраната на сојузниците
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Мировните мисии, нивното финансирање и пандемијата на COVID-19
Обуки
„Заштита од вознемирување на работно место и разрешување конфликти“
Сеизмичка отпорност на инфраструктурните објекти во Република Северна Македонија
Едукација
„Блицкриг“ – доктрина изградена од научени лекции
Вооружување
„Grumman F4F Wildcat”
Автоматска пушка „HK416“
„AgustaWestland AW169“
Калтроп
Глобал
Берлинскиот ѕид - обелискот на источногерманската политика
Родова рамноправност
Жените со попреченост и нивните права: инклузивна револуција„Грејхаунд“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar