Штит №138

Год / месяц: 2021/4

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 138

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Сојузнички команди на здружените сили на НАТО
„НАТО 2030“ Клучни области за адаптација на Алијансата (Втор дел)
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Влијанието на пандемијата од COVID-19 врз мировните мисии
Глобал
Блокадата на Берлин – почетокот на Студената војна
Едукација
Авганистан, гробница на империи
Легендарни македонски пилоти и авијатичари Александар Трајковиќ
Скок во небеската бездна
Вооружување
Израелски пиштол „Jericho 941F“
Авион „Grumman A-6 Intruder“
Влечна хаубица „М119A3“ 105 мм
Родови перспективи
„#MeToo“ – движење против сексуално вознемирување и насилство врз жените Незадолжително
Дивиот свет и Ковид-19
Филм
„Грејхаунд“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar