Штит №137

Год / месяц: 2021/3

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 137

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 6 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Агенција за управување со Програмата за рано предупредување и контрола на НАТО (NAPMA)
„НАТО 2030“ Жените, мирот и безбедноста
Под знамето на ОН
Иницијативи за поголема застапеност на жените во мировните мисии
Едукација
Здружени огнови и ефекти, управување со огновите и контрола на воздушниот простор
Историски пример за несоодветна доктрина
Глобал
Новиот СТАРТ продолжен – светските нуклеарни сили под контрола
Легендарни македонски пилоти Здравко Поповиќ и Димитар Наумоски
Вооружување
„ЈАК-141“ – Советски авион со вертикално полетување/ слетување
Авион „McDonnell Douglas F-15 Eagle“
Легендарната пушка „АК-47 – Калашников“
Воени музеи
„Носач на авиони УСС МИДВЕЈ“
Филм
„Виулица од души“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar