Штит №136

Год / месяц: 2021/2

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 136

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 4 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Центри на Сојузничката команда за трансформација на НАТО
НАТО силите на иднината
НАТО процесот на одбранбено планирање
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Едукација
Трансформација на војната
Глобал
Исламски тероризам Грешка во наративот
24 часа
Хероите од Баталјонот за медицинска поддршка во борбата со КОВИД-19
Вооружување
„ЈАК-38“ – советски авион со вертикално полетување/ слетување
Хеликоптер „Bell 525 Relentless“
ARMA 6x6 – повеќенаменско оклопно возило на тркала
Низ историјата
Историја на конфликтите во Египет
Воени музеи
Артилерискиот воен музеј во Санкт Петербург
Незадолжително
Сапунот – повеќе од личен заштитник
Филм
„Паскал“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar