Штит №135 2021

Год / месяц: 2021/1

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 135

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Лабораторија за кризен менаџмент
НАТО-активности
Операции и мисии на НАТО
НАТО силите на иднината
Опкружување и карактеристики ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерство за мир“ Шведска
Едукација
Падобрански единици: Доктрина изградена врз неуспех
Глобал
Атентатот на нуклеарниот физичар во Иран
Легендарни македонски пилоти
Легенди на македонското небо
Вооружување
Модуларна автоматска пушка „CZ Bren 2“
Авион „Aero L-159 ALCA“
„Lazar BTR-SR-8808“
Оклопно возило на тркала 8х8 заштитено од мини
Незадолжително
Воен поздрав
Глобал
COVID-19 ефекти
Незадолжително Бог, корона, вакцина...
Филм
„На патот до Берлин“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar