Штит №134 2020

Год / месяц: 2020/12

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 134

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 7 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Јубилеи
Резолуцијата 1325
Од очекувања до реалност
НАТО-активности Меѓународен воен штаб
Планирање во одбраната во НАТО контекст – втор дел Национален процес на одбранбено планирање
На прва линија
Конфликтот во Нагорно Карабах
ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерство за мир“ Ирска
Глобал
Индиско-кинеската граница – територијален спор на светски нуклеарни сили
Вооружување
„Bayraktar TB2“ – турско тактичко борбено беспилотно летало
Хеликоптер „Bell 429 Global Ranger“
„Paramount Marauder“
Самоодна xаубица „К9 Thunder“
Жени-воини
Камка Тоцинова
Глобал
Како кинеските компании одговорија на Kовид-19: Научени лекции
Филм
„Љубовницата на ѓаволот“

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar