Strategjia për Mbrojtjen Kibernetike 2018-2020

Strategjia për Mbrojtjen Kibernetike

Дата выхода  23/10/2017

Read online / Download

Язык Албанский
Фомат PDF
Объём 1 Мб - 12 стр

Interneti dhe teknologjitë e reja kompjuterike kanë sjellë ndryshime kolosale në ndërkomunikimin e një shoqërie globale. Transformimi i shkaktuar nga ky digjitalizim krijon varësi të reja. Ekonomia, administrata dhe sigurimi i shërbimeve thelbësore tani mbështeten në integritetin e hapësirës kibernetike dhe në infrastrukturën, sistemet dhe të dhënat që e mbështesin atë.
Edhe pse nuk ka gjasa që një konflikt midis shteteve do të kryhet ekskluzivisht në fushën kibernetike dhe të informacioneve, operacionet në fushën kibernetike dhe të informacionit tashmë po luajnë një rol gjithnjë e më të rëndësishëm në konfliktet ushtarake, trend i cili do të rritet në vitet e ardhshme.
Disponibiliteti, integriteti dhe qëndrueshmëria e kësaj infrastrukture janë vazhdimisht duke u përballur me veprime dëmtuese.

Всего комментариев: 0
ComForm">
avatar