Штит №99 2018

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.


Read online / Download

Год / месяц: 2018/1

Номер: 99

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Интервју
Предраг Бошковиќ, министер за одбрана на Црна Гора
На прва линија
Дали сме безбедни – 16 години по 11 септември
24 часа
Улогата и значењето на првите и главните подофицери во Армијата на Република Македонија
Едукација
Рефлексивна контрола
Едукација
Хеликоптерски самити во Полска
Вооружување
„Rafal“
Вооружување
„Olifant“ Африканскиот „Sledge Hammer Mk1B“
Вооружување
„SPYDER“ Израелски ракетен систем
Вооружување
„Bump Stock“
Адаптер за автоматски оган
Глобал
Заштита и спасување во Европска унија
Низ историјата
Берлинскиот ѕид 1961 - 1989 година
Низ историјата на АРМ
Генерал-потполковник Методи Стамболиски
Филм
„Фалсификатори“

Всего комментариев: 0
avatar