Штит №97

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.


Read online

Download
Link 1

Год / месяц: 2017/11

Номер: 97

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Членството на Македонија во НАТО е во интерес на заедничката безбедност
Инфо
Соработка помеѓу ЕУ и НАТО во проектирањето стабилност за Западен Балкан
На прва линија НАТО-проект за урбано војување
Едукација
Критичко и креативно мислење при донесување на воени одлуки
Мисии
За МАКОН-6 во мисијата „Одлучна поддршка“
Опрема
„PX“ во воена база
Вооружување
„Beretta M9“
Вооружување
„Barak-8“
Жените, мирот и безбедноста
Улогата на жените за време на конфликти и во време на мир
Незадолжително
Армијата – столб на мирот и безбедноста на државата
Културна дипломатија
Неколку причини зошто да ја посетите Босна и Херцеговина
Низ историјата на АРМ
Генерал-полковник Трајче Крстевски
Филм
„Воена машина“

Всего комментариев: 0
avatar