Штит №90

Штит

Год / месяц: 2017/4
Номер: 90
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 5 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

На прва линија
118 години од дипломирањето на
Мустафа Кемал Ататурк во Битола
24 часа
Во касарната
„ Илинден“ свечено одбележан 1 Март - Денот на
Полкот за специјални операции
Во фокусот
Изборот е АРМ и верност кон знамето и униформата
Глобал
НАТО-вежби
Глобал
Европа како можно светско војувалиште
Фељтон
Македонскиот идентитет за време на
Oсманлиската држава
Глобал
Жените, мирот и безбедноста низ историска призма
Вооружување
„APC PANDUR I“ оклопен
транспортер „ПАНДУР I“
Анализа
Анализа со оперативен дизајн: Јомкипурска војна
Глобал
Сеопфатен германски концепт за спречување регрутација на џихадисти
Јубилеи
Синергија од искуства

СКАЧАТЬ / DOWNLOAD

Всего комментариев: 0
avatar