Штит №89

Штит

Год / месяц: 2017/3
Номер: 89
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 5 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Офицерите и подофицерите на АРМ во нова службена униформа
На прва линија
Отворени денови во Центарот за обука на пилоти
Глобал
Воздушна команда и контрола на системот на НАТО
Вооружување
„Bell Helicopter 407“
Вооружување
Пиштол „CZ99“
Вооружување и опрема
Полигон со пречки – минато и иднина
24 часа
Спортски асови во редовите на АРМ
Вооружување
Ракетен систем за противвоздушна одбрана „SPADA 2000“
Глобал
Вистинското лице на заканата
Тероризам, екстремизам,  исламизам…
Глобал
Римска воена теорија: Вегетиус
Незадолжително
Професионална стоматологија сместена во Генералштабот
Македонски команданти и војсководци
Македонски генерали во ЈНА и во ТО на Македонија (1945-1992)

СКАЧАТЬ / DOWNLOAD

Всего комментариев: 0
avatar