Штит №88

Штит

Год / месяц: 2017/2
Номер: 88
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 6 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Едукација
Трансфер на знаења за родовата перспектива во меѓународни рамки
24 часа
Секогаш први и најдобри
На прва линија
Социјалните медиуми во Министерството за одбрана - во чекор со современите трендови
Вооружување и опрема
Топ 10 пронајдоци на израелската воена индустрија
Вооружување
Оклопно возило „Saxon 4х4“
Од Регионот
Ширењето на милитантниот исламизам на Балканот
Вооружување
Авион „АТ-802 Air tractor“
Глобал
Конфликт со непроменет статус: Индија и Пакистан
Вооружување
„БМП-2“ - борбено возило на пешадијата
Глобал
Анализа на воена операција
Сторија
Прва го крена македонското знаме во касарната „Илинден“
Македонски команданти и војсководци
Наум Веслиевски – Овчарот
Филм
„Сестри на војната

СКАЧАТЬ / DOWNLOAD

Всего комментариев: 0
avatar