Штит №86 2016

Штит

Год / месяц: 2016/12
Номер: 86
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 5 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Работна посета на САД и Канада
Интервју со Бригаден генерал Гордана Гарашиќ, заменик-директор на RACVIAC
На прва линија
Исламската држава и митот за „осамените волци“
Јубилеи
110 години од раѓањето на генералот
Михаило Апостолски
Глобал
Центри на извонредност во НАТО
Вооружување
Молотов коктел - тајното финско оружје
Вооружување
Руски ракетен систем „земја-воздух“ OСA
24 часа
Инженерискиот баталјон на АРМ
Вооружување
„AFV Grizzly“
Глобал
Стратком во ИСАФ – многубројни промени
Глобал
Оперативен пристап
Незадолжително
Македонски книжни и ковани пари
Филм
„Преку граници“
Убавините на Македонија Комплексот „Македонско село“

СКАЧАТЬ / DOWNLOAD

Всего комментариев: 0
avatar