Штит №83

Штит

Год / месяц: 2016/9
Номер: 83
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 6 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

На прва линија
Армијата е гаранција за нашата земја, за нашата безбедност, за нашите животи
24 часа
Интеграција на специјалните операции на АРМ во НАТО
Пиштол „Desert Eagle“
Глобал
Нуклеарните предизвици во НАТО
Вооружување
„THOR“
Согледувања
Медиумите и меѓународните односи на Република Македонија
Согледувања
Самозаштита од природни непогоди и други несреќи
Глобал
„СТРАТКОМ“ во ИСАФ
Глобал
ТОЛО ТВ
Глобал
Оперативен дизајн на војувањето - досег и кулминација
Авион
„Sukhoi SU-27 Flanker“
Историја
АРК Д0 – Титов бункер
Тенк
Основен борбен тенк „М-95 Дегман“

Всего комментариев: 0
avatar