Штит №80

Штит

Год / месяц: 2016/4
Номер: 80
Страниц: 60
Язык: Македонский
Формат: PDF - 7 MB

Штит - Журнал министерства обороны Македонии

На прва линија АРМ-12 години амбасадор на мирот
Интервју со генерал Џон Ален
Интервју со генерал Мајкл Дуби
Вооружување
Од бајонет до борбен нож
Полк за специјални операции
Синоним за највисоки стандарди 24 часа
Да се биде војник е чест и
привилегија
Глобал
Контрола на оружјето
НАТО
Како против тероризмот и нуклеарно-хемиско-биолошките предизвици
Оперативната вештина во коалициското војување
Синхронизација на заедничкиот напор
Меѓународна соработка – III
Справување со aсиметрични закани
Македонски команданти и војсководци
Тихомир Милошевски-Тиќо
Бинарен код
Модел „Кларк-Вилсон“
Филм „13 часови“
Убавините на Македонија
Чашка вино за здравје!

Всего комментариев: 0
avatar