Штит №148

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2022/2

Скачать журнал с
ЯндексДиск

Номер: 148

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Центри за извонредност во НАТО
На прва линија
Импликациите на КОВИД-19 врз економијата на државите
Мировни мисии
Под знамето на ОН
Неуспешни мировни мисии
На прва линија
Новото нормално
Здравствената безбедност може да стане основна задача на вооружените сили
Воена едукација
Конструктивизмот на Џон Кенеди
Вооружување
„JAS-39 E Gripen“
„Kaplan MT“ – современ тенк со средна тежина
„Heinkel He-219“ – ефективен ноќен ловец
Воени музеи
Австралиски музеј на оклопот и артилеријата
Низ воената историја
Средновековна артилерија – „требуше“
Уметниците и војната
Создавајќи ја американскаta иконографија
Филм „Заборавената битка“
На чист воздух и уживање на Пониква

Всего комментариев: 0
avatar