Штит №133

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/11

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 133

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 7 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Промоција на вториот Национален акциски план на Република Северна Македонија за имплементација на Резолуцијата 1325
НАТО активности
Постоење и функционирање на нато
Процесот на планирање во одбраната во Република Северна Македонија и членството во НАТО
ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерство за мир“ Молдавија
Армиски чествувања
Свечено одбележан Денот на Командата за операции
Глобал
Слободата на говор VS насилниот екстремизам
Вооружување
Автомат „MP9“
„Airbus Helicopters H175“
„Dagger“ - лесно оклопно возило 4х4
Француски пушкомитралез „М1915 ЦСРГ“ – „Шоша“
Едукација
Четврта реформа во војувањето
Здружено војување
Незадолжително
Уметници изгубени во виорот на Првата светска војна
Филм
„Кукавица“

Всего комментариев: 0
avatar