Штит №132

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/10

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 132

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
„Геополитичките проблеми во Западен Балкан за време на кризата од вирусот Корона: Евроатлантската перспектива“
Инфо
Прес-конференција посветена на идните планови за развој во одбраната
НАТО-активности
Република Северна Македонија во НАТО
ПзМ армии
Армиите на земјите на
„Партнерство за мир“ Казахстан
На прва линија
Трагедија во Бејрут
Едукација
Воената доктрина на ЈНА (Втор дел)
Вооружување
Француско борбено возило на пешадијата „VBCI 8x8“
Вооружување
„Sukhoi Su-34“ – „Fullback“
Вооружување
„Патриот 2“
Незадолжително
Месен нарезок – Популарна војничка храна
Жени-воини
Ибе Паликуќа – најмладиот народен херој
Незадолжително
Маскирај се и биди тоа што сакаш
Филм
„Дванаесетмина жигосани“

Всего комментариев: 0
avatar