Штит №131

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/9

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 131

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Започна со работа Командата на СЕЕБРИГ
НАТО активности
Координација во воздушниот простор
ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерство за мир“
Грузија
Историја на македонското воздухопловство
Киро Хаџи-Арсов
Потсетување на еден заборавен пилотски подвиг
Глобал
САД во борбата против тероризмот
Едукација
Воената доктрина на ЈНА
Вооружување
„KMW APVT“ – амфибиско концепт возило
Вооружување
Хеликоптер „Мил Ми-24“
Вооружување
„Transportpanzer Fuchs“
Вооржување
Пешадиска пушка Гаранд М-1
Воени музеи
Тенковскиот музеј во Кубинка
Незадолжително
Шпанската граѓанска војна – ,,Војна на поетите“
Филм
„Белите шлемови“

Всего комментариев: 0
avatar