Штит №130

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/8

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 130

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 6 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Улогата на логистиката во нато
ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерство за мир“ Малта
На прва линија
Договорот од Доха и полекувањето на НАТО од Авганистан
Глобал
Справување со глобалната миграција во услови на Covid-19
Историја на македонското воздухопловство
Димитрија Џидровски – легендарен македонски пилот
Едукација
Етнички војни
Вооружување
Пловило VICTA, класа за пренос на диверзанти- нуркачи
Вооружување
Хеликоптер „Bell 412“
Вооружување
„HAWKEI PMV-L THALES “
Вооржување и опрема
Титан – тенк носач на мост
Воени музеи
Воени музеи во Кралството Холандија
Незадолжително
„Герника“ на Пикасо Трајно сведоштво за ужасите на војната
Филм
„Татко, војник, син“

Всего комментариев: 0
avatar