Штит №129

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/7

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 129

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Јавно информирање ПзМ армии
Армиите на земјите на „Партнерството за мир“
Финска
На прва линија
Лажните вести – реална закана за демократските држави
Глобал
Новиот СТАРТ и новата трка по нуклеарно вооружување
Едукација
Значењето на физичката сила
Вооружување
Транспортен хеликоптер „Ми-38“
Вооружување
Авион „Tupolev Tu-95“
Вооружување
„Sherpa“ – лесно возило за специјални сили (Light Special Forces Vehicle)
Опрема
Носач за повредени
Aлатка за лесно извлекување на повредени
Глобал
Како да се справиме со анаксиозноста за време на пандемијата
Незадолжително
Бункерот како можност да се преживее COVID-19
Филм
„Сметководителот од Аушвиц“

Всего комментариев: 0
avatar