Штит №128

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/6

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 128

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
НАТО активности
Основни безбедносни задачи
24 часа
Пригодно одбележан
20 Мај – Денот на Логистичката база
Инфо
Презентација на родовата перспектива во Министерството за одбрана и во Армијата
НАТО армии
Вооружените сили на Полска
На прва линија
INF договорот повторно во безбедносните агенди
Едукација
Улогата на силата
Вооружување
Фински оклопен транспортер „XA-180“
Вооружување
TAI – „AgustaWestland T129“
Вооружување
Турско оклопно борбено возило-гасеничар „ACV-19“
Опрема
Воено свирче
Глобал
Опасноста од џихадизмот за време на COVID-19
Незадолжително
Коронарен свет
Филм
„Операција финале“

Всего комментариев: 0
avatar