Штит №126

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/4

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 126

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 4 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Промоција на видео за привлекување на жените во
Армијата и на Упатство за изведување родова обука
НАТО-активности
Прва работилница за вежбата „REGEX 20“
НАТО и животната средина
НАТО договори и стандардизација
НАТО-армии
Вооружените сили на Унгарија
НАТО-активности
НАТО - EADRCC вежба „Северна Македонија 2020“
Едукација
Самопожртвуваностa како тактика
Вооружување
Британски тенк „Challinger 2“
Вооружување
Хеликоптер „Aérospatiale Alouette“
Вооружување
„STREIT COBRA“ - Лесно оклопно мобилно возило 4х4
Опрема
НАТО ремен за часовник
Глобал
Трговијата со луѓе и илегалната миграција
Глобал
Што може да научиме од вирусот „Корона“?
Филм
„Зајакот Џоџо“

Всего комментариев: 0
avatar