Штит №123 2020

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2020/1

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 123

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Верска служба во Армијата на Република Северна Македонија Капелани според примерот на Американците
НАТО-активности
НАТО и другите земји-кандидати за членство
Родова перспектива
„Родовата перспектива и улогата на жената во реформата на безбедносниот систем“
НАТО-армии
Вооружените сили на Романија
Едукација
Чест и сојузништво во војна
Мисии на ООН
United Nations Emergency Force (UNEF) – Суецки Канал (1956 – 1967 ) I дел
Вооружување
Повеќенаменски подзвучен едномоторен млазен авион „L-159“
Вооружување
„Mikoyan-Gurevich MiG-21“
Вооружување
„Mowag Piranha“
Вооружување
„АРЧЕР“ („ARCHER FH77 BW L52“) – 155мм
Скандинавски артилерец
Незадолжително
Кафето – омилениот пијалок на сите војници
Незадолжително
Една Нова година, а дванаесет дочеци
Филм
„Мидвеј“

Всего комментариев: 0
avatar