Штит №122 2019

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2019/12

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 122

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Министерството за одбрана – лидер во имплементацијата на родовата рамноправност и родовите перспективи
Инфо
Регионална конференција за односи со јавноста „Медиумите и одбраната“
НАТО-активности
НАТО и другите земји-кандидати за членство НАТО-армии
Вооружените сили на Турција
НАТО-стратегии
„Стратегискиот Концепт на алијансата Од 2010 година
Едукација
„Joint Reaction – 19”
Едукација
Сигурност во бројноста
24 часа
Воена свеченост по повод Денот на Инженерискиот баталјон
Презентација на нови инженериски машини
Вооружување
Авион „Lockheed P-3 Orion“
Вооружување
Автоматска пушка „HK G36“
Вооружување
Италијанска пушка
„Каркано“
Глобал
Како да одговориме на навредлив коментар на работното место
Филм
„Горчлива жетва“

Всего комментариев: 0
avatar