Штит №114

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2019/4

Скачать журнал с
GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 114

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Стратешкото партнерство со САД продолжува
Инфо
„Перспективите на македонското членство во НАТО“
Нато-армии
Вооружените сили на Словачка
НАТО
Стратегиските концепти на НАТО
На прва линија
Русија и балтичките држави – „тврда“ и „мека“ моќ како компоненти на енергетската дипломатија
Едукација
Главна планирачка конференција за вежбата
„Joint Reaction 19“
Едукација
Релевантноста на Сун Цу денес
24 часа
Свечена заклетва на 37. генерација војници на доброволно служење во Армијата
24 часа
Армиски петобој
Вооружување
„Hawk 200“
Средби
Средба со генерал-мајорот во пензија Зоран Димов
Глобал
Забрана за нуклеарните оружја
Низ историјата
Гаѓање со контрамарш – револуционерен воен пронајдок од XVI век

Всего комментариев: 0
avatar