Штит №111 (2019)

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2019/1

GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 111

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Македонија треба да биде наградена со почеток на преговори
Инфо
Патот кон НАТО се ближи до својата завршница
Инфо
Симулациска вежба „SEESIM 18”
НАТО-армии
Вооружените сили на Белгија
НАТО-активности
Комуникации и јавна дипломатија на НАТО
Едукација
Импликациите на руската „А2АD“ стратегија врз НАТО
Едукација
Етичката дилема на противтероризмот
Вооружување
„Посејдон“, руско нуклеарно дрон-торпедо
Вооружување
„MATADOR“
Вооружување
Инженериска борбена поддршка на копнената војска на Бундесверот
Опрема
Военотеренска маскирна униформа како препознатливо обележје на македонската армија
Глобал
Меѓународното право и морската миграција
Незадолжително
Ернестина и тапијата на Омер-бег

Всего комментариев: 0
avatar