Штит №110 2018

Год / месяц: 2018/12

GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 110

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Министерката Шекеринска меѓу војниците на АРМ во Авганистан
На прва линија
Прва посета на Воениот комитет на НАТО на Р. Македонија
24 часа
Промоција на офицерска сабја за почести
24 часа
„Есенска Бура“
Нато армии
Вооружените сили на Данска
Едукација
„REGEX 19“
Едукација
Елиминирање на неуспехот
Вооружување
Американски оклопен транспортер „М113“
Вооружување
Падобранска пушка - „ФГ-42“
Вооружување
WOLF - Израелско лесно оклопно возило на тркала 4х4
Глобал
Меѓународна и регионална активност на Р.Македонија во борбата против современите безбедносни закани
Глобал
Сајбер-тероризмот и енергетската безбедност
Филм
„Баталјон“
Убавините на Македонија
Тиквешкото Езеро – омилено место за риболов и излет

Всего комментариев: 0
avatar