Штит №109

Год / месяц: 2018/11

GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 109

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
Свечена церемонија за прием на 125 професионални војници
24 часа
„Македонски блесок 14“
24 часа
Октомври, месец на празнувања во кумановската касарна „Боро Менков“
24 часа
Совладување на водни пречки со месни, прирачни и формациски средства
Едукација
Противпожарни средства и опрема и справување со пожари
Едукација
Инструментална асиметрија
24 часа
Пребазирање на воздухопловната бригада
Вооружување
Амфибиско оклопно возило БММП
Вооружување
„MOWAG PIRANHA“
Глобал
Парламентарен надзор над вооружените сили во СР Германија
Низ историјата
Историја на конфликтите во Авганистан
Филм
„Валцер со Башир“
Убавините на Македонија
Мермерното Езеро – македонското „Памук кале“

Всего комментариев: 0
avatar