Штит №108

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2018/10

GoogleDrive
ЯндексДиск

Номер: 108

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 5 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Поддршка од пријателите
Интервју
Драган Николиќ, државен секретар во Министерството за одбрана
Инфо
„Сеопфатен одговор – Водно 2018“
РЦОЈ- активности
Соработка со КФОР и косовските институции НАТО-армии
Вооружените сили на Естонија
Едукација
Рефлексивна контрола со оперативен дизајн
Едукација
Процена на ризикот
од тероризам и неговите компоненти
Вооружување
„Kriss Vector“
Вооружување
Развој на муницијата за стрелечко вооружување
Вооружување
„Aero Albatros L-39“
Глобал
Како Африка се справува со корупцијата
Бинарен код
Најпознати белoкапи хакери
Незадолжително
Лорандитот од Алшар
Убавините на Македонија
Мермерното Езеро – македонското „Памук кале“

Всего комментариев: 0
avatar