Штит №101

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Read online / Download

Год / месяц: 2018/3

Номер: 101

Страниц: 60

Язык: Македонский

Формат: PDF - 6 MB


Штит - Журнал министерства обороны Македонии

Инфо
На прва линија
Кој ќе биде новиот лидер на глобалниот џихад?
24 часа
За нив нема несовладливи препреки
Едукација
Анализа со оперативен дизајн Операција „Оверлорд“
Фељтон
Македонската емиграција во САД од 19 век до крајот на
Првата светска војна
Вооружување
„Olifant“ - африканскиот „Sledge Hammer Mk1А“
Вооружување
Тенк „M1A1/ М1A2 Abrams“
Опрема
Уред за заштита на мрежи од гром
Вооружување
„RIM-161“ - американки ракетен систем
Глобал
Структура и надлежности на Организацијата на ОН
Поводи
Ден на рамноправноста, а не на привилегираност
Незадолжително
Цвеќиња на мирот
Филм
„Човекот со железно срце“
Убавините на Македонија
Папрадиште - од човечка рака недопрено, од Бога создадено

Всего комментариев: 0
avatar