Magyar Honved №4 2019

Пожертвовать на пополнение библиотеки 10 руб.

Год / месяц: 2019/4

Скачать журнал
GoggleDrive
ЯндексДиск

Номер: 4

Страниц: 64

Язык: Magyar

Формат: PDF

Размер: 45 MB

Magyar Honved - Официальный журнал министерства обороны Венгрии

NAGYVILÁG

Bombaüzlet

2013–2017 között a nagy fegyverrendszerek kereskedelmének becsült értéke 10 százalékkal nőtt az azt megelőző ötéves időszakhoz (2008–2012) képest. A legnagyobb exportőr az Egyesült Államok, Oroszország, Franciaország, Németország és Kína volt. Az ázsiai hatalom az importőrök szűkebb élmezőnyében is helyet követelt magának India, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek mellett.

Radar

Nemzetközi katona- és biztonságpolitikai összeállításukban egyebek mellett a hadihajón is alkalmazható amerikai HELIOS lézerfegyver közelgő teszteléséről, az indiai légierő új, nagy teherbírású, CH–47F Chinook típusú kéthajtóműves teherszállító helikoptereinek ünnepélyes átadásáról, illetve a német fregattprogramban bekövetkezett csúszásokról is olvashatnak.

Missziós hírek

A missziók elmúlt hónapjának eseményeit összefoglalva hírt adunk – többek között – az afganisztáni rangidős nemzeti képviselő feladatainak átadás-átvételéről, a koszovói magyar kontingens állományában szolgálatot teljesítő Összekötő- és Megfigyelő Csoport feladatairól, illetve arról, hogy megkezdte boszniai szolgálatát a győri légvédelmi rakétaezredre épülő MH EUFOR Kontingens 23. váltása.

Élő adásban

Az 50 halálos áldozattal járó, egyértelműen iszlámellenes indíttatásból elkövetett új-zélandi terrorakciót a merénylő, Brenton Tarrant úgy építette fel, hogy a lehető legnagyobb publicitást kapja. Ennek fontos része volt a támadás élő internetes közvetítése is.

SEREGSZEMLE

Márciusban történt

A Készenléti Rendőrség és a Magyar Honvédség járőrkutyás alegységeinek közös kiképzéséről, az önkéntes területvédelmi tartalékosok épületharcászati gyakorlatáról, a magyar–lengyel védelmi miniszteri találkozóról, illetve a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum 100 éves fennállását bemutató tárlat megnyitójáról is olvashatnak a haderő elmúlt hónapjának kiképzési és protokollhírei között.

Második felvonás

Észtország, Lettország és Litvánia légterének védelmét is ellátják májustól négy hónapig a Magyar Honvédség vadászgépei. Négy Gripen és mintegy száz katona Kecskemétről Litvániába, a siauliai támaszpontra települ át, ahol jelenleg a lengyel vadászpilóták adják a készenléti szolgálatot. Magyarország légiereje második alkalommal vesz részt a baltikumi légtérrendészeti misszióban.

HADITECHNIKA

Elszállt a Tornado

2019 márciusának közepén a brit katonai repülés történelmének több évtizedes szakasza zárult le: elbúcsúztak a Brit Királyi Légierő utolsó Panavia Tornado típusú támadó repülőgépei.

Játszd újra, Harcos!

Gondban van a brit hadsereg: cserére várnak a gyalogsági harcjárműveik, de nem áll rendelkezésre a beszerzéshez szükséges forrás. Mit lehet tenni? Ha nincs pénz új eszközre, akkor újítsuk fel a meglévőt…

Óvd a partot!

A közelmúlt hadműveletei és a nem is olyan távoli jövőben felmerülő fenyegetések miatt ismét előtérbe kerültek a hajók elleni rakéták – méghozzá azok a mobil, járműre épített rendszerek, melyek a part közelébe merészkedő vagy a partraszállást támogató úszóegységekkel szemben alkalmazhatók eredményesen.

 

 

Всего комментариев: 0
avatar